Rotavdrag, tvist med byggfirma över årsskiftet

 • Detta ämne är tomt.
Visar 2 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #1794
   John Östlund
   Gäst

   Hej, det är så att i min mammas bostadshus så har stammarna bytts och badrummen renoverats. Byggfirman gjorde fel och kaklade med fel kakelplattor och placerade golvbrunnen fel samt förstörde ett parkettgolv. Nu är det så att vi har blivit avrådda från att betala innan mamma och Byggfirman är överens om hur det ska kompensera för detta. Samtidigt så står det när Man läser om rot att man måste betala fakturan innan årsskiftet för att få 50% rotavdrag. Vad är det som gäller med tvister egentligen? Måste hon betala för att annars åka på att betala 20% mer? Är det därför Byggfirman bara väntar ut det?

   Vänliga hälsningar

   John

  • #1795
   Fredrik
   Gäst

   Bra fråga. Jag är i en liknande situation och skulle vilja veta vad som gäller..

  • #1796
   Lotta Koitrand
   Gäst

   Har också liknande problem. REnoverar ett ganska litet badrum. Fått faktura att betala före årsskiftet (har även gjort en delbetalning innan). Men arbetet, som var beräknat att vara klart före årsskiftet, har dragit ut på tiden.

   Funderar nu på om jag vågar betala. Det är NÄSTAN klart, och firman känns lättillgänglig, solid osv. Så jag tänker att de såklart gör färdigt enligt vårt avtal, även om jag betalar innan det är klart. Men det känns samtidigt lite naivt och fel att göra det, särskilt också då jag tycker att mosaikarken verkar ha satts lite slarvigt på golvet (det ser randigt/rutigt ut... men det kanske blir bättre efter fog, vad vet jag)

   Skulle eg velat be om annan typ av fakturering, ex betala arbetet före nyår och "Hårdvara" efter, men det är ju lite sent påtänkt.

   Tankar, någon..?

Visar 2 svarstrådar
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.