Membranisolering ger ROT-avdrag

Membranisolering är som ett dolt tätskikt som finns under tillexempel uteplatser, betong och gjutasfalt. Det fungerar som en fuktspärr mot olika slag av utsatta sammansättningar där ett normalt märkbart tätskikt inte fungerar.

Att utföra en membranisolering är en relativt kostsam investering men också prisvärd med tanke på dess osynlighet och dess goda funktion. För att få det bästa materialet och den bästa hjälpen så är ett tips att ta in offerter från flera företag och återförsäljare och sedan granska skillnaderna. Allt för att du som kund ska bli nöjd.
Hur går det till (med ROT-avdrag)?
Det är mycket viktigt att utföra arbetet noggrannt i samband med membranisolering eftersom eventuellt läckage är svårt att komma åt att laga, vilket innebär en stor, onödig skada och process.

För att utföra membranisolering på tillexempel uteplatser och betong så använder man speciella tätskiktsmattor. Det är ett arbete som tar mycket tid och kräver mycket noggrannhet för att få den bästa kvalitén. Att anlägga membranisolering kräver mycket och bred kunskap, erfarenhet och en noggrann planering.

Om du tror att din membranisolering börjar bli dålig bör du kontakta ett företag som kan hjälpa dig att snabbt åtgärda dina problem så att du slipper onödiga följder. med ROT-avdrag kan du anlita en entreprenör och halvera arbetskostnaden.

Pris/kostnad för isolering med ROT-avdrag
Att utföra en membranisolering är en kostsam investering men också ett nödvändigt val för att slippa fuktskador. Kostnaderna varierar mycket och faktorer som storlek på jobbet, material, situation osv. har inverkan på det slutgiltiga priset.

  • Cirka pris för membranisolering
    150 000 – 200 000 kronor och uppåt

Det som i slutändan gör att priset blir relativt är arbetets noggranna process. Det är dock en bra investering och har med ett bra resultat chanser att ha en lång livsländ utan problem. Med ROT-avdraget 30% av den del av kostnaden som är arbete. Materialkostnaden påverkas inte.

 

 

Frågor & svar
Kan jag utföra jobbet på egen hand?
Undvik helst att själv utföra jobbet då det kräver mycket kunskap, tålamod och ett felfritt resultat för att få ett så långvarigt tätskikt som möjligt.

Kan jag anlita en snickare för att utföra jobbet?
Självklart kan du göra det, men försök att anlita yrkesmän med god kunskap och tidigare erfarenhet för att få ett så bra och hållbart resultat som möjligt.

Vad har membranisolering för funktion?
Det fungerar som en fuktspärr

Kan jag som kund hjälpa till med något?
Var med och planera och var noggrann med inköp av material för att få bästa möjliga resultat.

 

Bra att veta
* Tänk långsiktigt
* Tänk ekonomiskt
* Anlita utbildad personal, obildade yrkesmän kan leda till läckage m.m.
* Ta in offerter från flera olika företag och granska skillnaderna
* Tala med grannar/bekanta som genomfört/planerar att genomföra en membranisolering
* Installatören bör vara certifierad.